Matematik

Dette er umuligt for mig

16. marts 2009 af alishba_2770 (Slettet)

Ligninger.... det er noget svært noget. jeg har slet ikk forstand på det hele der har med ligninger og gøre.

jeg ved kun at man skal få x på den anden side

nogen der gider at hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2009 af DennisDeH (Slettet)

Hvilken klasse snakker vi?


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal lære nogle forskellige regler, hvis du for eksempel har en ligning, der ser sådan ud: 

3*x+5=8

så skal du have x til at stå alene, så kan du starte med at trække 5 fra på begge sider (husk du skal altid gøre det samme på hver side.

Så får du 3*x=3.

Nu kan du dele med 3 på begge sider,

så får du x=1, og det er så resultatet.

Håber du forstod det, men som sagt, man skal altid gøre det samme på begge sider af ligningen (gange, dele, lægge til, trække fra), indtil du har x stående alene, og en sidste ting: Man kan ikke dele med 0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

Eller for den sags skyld gange med 0, men det er i bund og grund det samme.

En anden ting, som Erik viser rigtig godt er, at det er en god ting at starte med at trække fra/lægge til, så man har nogle x'er (i Eriks eksempel 3*x) på den ene side og almindelig tal på den anden side. Til sidst skal man gange/dele med det tal der står foran x'et, for at der kommer til at stå 1*x, og det skriver man bare som 1*x=x.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2009 af mathon

...selvfølgelig kan du også lære det  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2009 af lkjhgf (Slettet)

Det er ikke svært at løse ligninger, men det kræver øvelse. Det eneste du skal gøre er ikke at give op, men i stedet bare prøve igen og igen. Du skal nok lære det.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du siger bare til, når der er noget, og så skal du også huske at spørge din lærer, når han gennemgår det på tavlen, og det vigtigste: Læs på det, langsomt og omhyggeligt og lad være med at springe noget over, det, du lærer i matematik, bygger hele tiden på det foregående stof, så det er vigtigt at være med fra starten..


Svar #7
23. marts 2009 af alishba_2770 (Slettet)

tak for hjælpen... :)


Skriv et svar til: Dette er umuligt for mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.