Fysik

Lysleder og dB-tab

17. marts 2009 af Filly (Slettet)

Godaften mennekser..

Sidder og knokler med den her opgave og kan bare ikke hitte ud af den. Håber I kan hjælpe på forhånd tak


Laserlyset som sendes ind i lyslederkablet, har i luft bølgelængden 1555nm. Kablet har ved denne bølgelængde et tab på 0,22dB/km. Når lysets effekt er faldet til 12,5% af den oprindelige effekt, skal signalet forstærkes. Lyslederkablet indre kerne har brydnindsindekset 1,485.
 

a) Beregn bølgelængden af laserlyset i lyslederens indre kerne.
 

b) Hvor stor er afstanden mellem forskærkerne i lyslederkablet

Til a'eren er jeg kommet så langt her og ved ikke om det er i den rigtige retning:  For at beregne bølgelængden på vi først vide hvor hurtigt lyset bevæger sig igennem stoffet.
 

v stof = c/n

v stof= c/1,485 = 2,019*10^8m/s


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2009 af peter lind

Brug bølgelængde * fekvens= bølgehastighed og at frekvensen ikke ændrer sig.


Svar #2
17. marts 2009 af Filly (Slettet)

Hvordan finder jeg frem til frekvensen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: c = lambda * f, hvor f er frekvensen, lambda er bølgelængden og c er lysets hastighed i vakuum.


Svar #4
17. marts 2009 af Filly (Slettet)

Ja så lambda =c/f, men det giver mig jo ikke lambda når jeg ikke har frekvensen... er det bare mig som ikke kan se det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Du får opgivet lambda.


Svar #6
17. marts 2009 af Filly (Slettet)

haha ja okey... det er vist mig der koger...


Skriv et svar til: Lysleder og dB-tab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.