Matematik

ln(-1)?

17. marts 2009 af Tina17 (Slettet)

kan man tage ln(-1) ?

eller hvordan skal jeg lige løse ln(Ix-1I)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2009 af 8th (Slettet)

Hmmm har du mulighed for at bruge et CAS-værktøj/lommeregner..?

Ellers ville jeg gå ud fra du skal differentere det. fx:   

f(x)=x     --->    f´(x)=(1/x)

I dit tilfælde ville det være f´(x)=(-1/x). Mener jeg, men er ikke sikker, check det lige.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2009 af Exupery (Slettet)

Nej, det kan du ikke.

|x-1| betyder, at vi har den numeriske værdi af x-1, og den numeriske værdi er altid positiv!


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2009 af 8th (Slettet)

hmmm det er sandt :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2009 af mathon

lnIx-1I er defineret for x>1


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Inden for de komplekse tal C er ln(-1) en hyppigt anvendt imaginær værdi, thi ln(-1) = i pi. Men ln(-1) er ikke defineret for R; ej heller er andre ikke-positive tal.

#4.

Nej, x ε R\{1}.


Skriv et svar til: ln(-1)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.