Matematik

Amoritisations-regning

17. marts 2009 af Frederlk (Slettet)

Hej. hvordan regner jeg disse to stykker ud?

Primo restgæld er 44.750 kr og renten er 7,5%. hvordan finder jeg så renten i kroner? er det ikke bare at sige 44.750*0,075 som så skulle give 3356,25??? Men i følge facistliste skal der stå 5370,00...hvad gør jeg forkert?

- det andet spørgsmål lyder således > Et ægtepar køber et hus til 2.000.000 kr. de skal betale lånet tilbage over 30 år med en halvårlig ydelse, og første ydelse betales én termin efter lånets oprettelse. renten er 4% pr. halvår.

Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2009 af mathon

n.te rente = ydelse - n.te afdrag

n.te rente = ydelse - a1*(1+r)n-1

.....................

G = y/r*[1-(1+r)-n]

y = G*r/[1-(1+r)-n] = (2*106 kr)*0,04/[1-1,04-60]


Skriv et svar til: Amoritisations-regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.