Matematik

Trigonometri

18. marts 2009 af micac (Slettet)

hej jeg har en opg. der lyder sådan beregn størrelsen af den stumpe vinkel ACB

hvordan kan jeg udregne den ? jeg kender /_BAC = 35grader

B =7 c= 9 og a= 15,6161

:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2009 af mathon

er /_ B = 7°
eller
er b = 7 ?
 


Svar #2
18. marts 2009 af micac (Slettet)

undskyld b=7


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2009 af mathon

b = 7, c = 9 og /_A = 35°

a = [72 + 92 - 2*7*9*cos(35°)]0,5 = 5,1756

sin(Cstump) = 9*sin(35°)/5,1756 

Cstump = 180° - sin-1(9*sin(35°)/5,1756) = 180° - 85,87° = 94,13°


Svar #4
18. marts 2009 af micac (Slettet)

hvilken formel er deT?


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. marts 2009 af mathon

sin(V) = sin(180°-V)      supplementvinkler har samme sinus-værdi


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. januar 2011 af idenu (Slettet)

 @Mathon

Da du regnede den stumpe vinkel til C ud hvordan vidste du så at du skulle trække 85,8743° fra 180° for til sidst at få 94,1257?


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. januar 2011 af mathon

   
             genlæs #5


Brugbart svar (1)

Svar #8
06. januar 2011 af idenu (Slettet)

 @mathon

Men det er vel ikke i alle tilfælde med supplementvinkler at jeg skal trække gradtallet fra 180. Kunne man ikke godt forestille sig at jeg ved brug af sinusrelationen ikke behøver at trække mit gradtal fra 180?

Jeg værdsætter desuden meget din hurtige respons her på studieportalen. 


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. januar 2011 af mathon

   Jo
      når vinklen er spids


Brugbart svar (1)

Svar #10
06. januar 2011 af keg (Slettet)

#6 Man kunne også have brugt cos-relationen, hvor man så ikke havde den problematik


Brugbart svar (1)

Svar #11
06. januar 2011 af idenu (Slettet)

 @keg

Det er rigtigt. Så skulle man vil have skrevet (7^2+9^2-2*7*9*cos(35))^(1/2)


Brugbart svar (1)

Svar #12
06. januar 2011 af keg (Slettet)

Nej da,

men sådan her:

cos(ACB) = (9^2 -7^2 -5,1756^2) / (- 2*7*5,1756)

det er ikke ligegyldigt hvilke sider du benytter


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.