Matematik

trigonometri

18. marts 2009 af saltum (Slettet)

hej jeg har to opgaver jeg er i tvivl om

den først er at jeg skal vise at der eksisterer en retvinklede trekant hvor sidelængderne er tre på hinanden følgende heltal:  n-1, n og n+1

og den anden er  at i trekant ABC er AB og C punkter på henholdsvis BC, CA og AB. de er beliggende således at:  BC1=CB1=2,34 ; CA1=AC1=4,56 ; AB1= BA1=3,12

opgaven er så at jeg skal beregne arealet af trekant AB1C1 og arealet af A1B1C1

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

1) Hypotenusen har længden n+1. Så gælder, at (n-1)2 + n2 = (n+1)2.

2) En mulig plan, men sikkert ikke den nemmeste: Du kender alle siderne i den store trekant. Så kan du beregne denn trekants vinkler. Herefter kan du beregne siderne i den lille trekant, hvorefter dennes areal kan beregnes.


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.