Matematik

Algoritmer

18. marts 2009 af UglenXD (Slettet)

Hej people

Hvordan bruger man algoritmer til et tilfældigt tal?

takker :]


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2009 af Danielras (Slettet)

http://en.wikipedia.org/wiki/Random_number_generator


Svar #2
18. marts 2009 af UglenXD (Slettet)

Jeg forstod det ikke :/

Kun noget med at man skal bruge en computer..


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2009 af Danielras (Slettet)

Det er jo heller ikke ligefrem simpelt hvis du gerne vil forstå teorien bag. Du må evt. præcisere hvad det egentlig er du vil vide.


Svar #4
18. marts 2009 af UglenXD (Slettet)

Jeg har en Texas TI-30XS multiview lommeregner.

Jeg har gennemskuet hvordan man finder ud af hvilket tal 10 eller e skal opløftes i for at få et bestemt tal, f.eks henholdsvis:

10x=1000

log(1000= 3

--> 103=1000

ex=1000

in(1000= 6,91

Jeg vil gerne hvide hvordan man regner ud, hvor meget et tilfældigt tal skal opløftes til for at få et bestemt tal. F.eks: 3x=2000


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2009 af peter lind

Du skal tage logaritmen af begge sider, hvilket giver xlog(3)=log(2000) <-> x=log(2000)/log(3)


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. marts 2009 af Danielras (Slettet)

Haha, ja ok så har jeg jo totalt misforstået dit spørgsmål. Du skal blot benytte dine logaritmeregneregler. Generelt hvis du skal løse noget af formen:

ax=b

Benytter du bare at:

log(ax) = x * log(a)

Således fås:

x * log(a) = log(b)

x = log(b)/log(a)


Svar #7
18. marts 2009 af UglenXD (Slettet)

Tak begge to :)

Nu forstår jeg det virkelig :D Jeg synes det er meget nyttigt, så dumt de ikke lærer os det fra starten (går i 9-klasse)..


Skriv et svar til: Algoritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.