Fysik

Snorbølger

18. marts 2009 af Rousfv (Slettet)

Hej alle sammen.

Sammenhængen mellem snormassen og hastigheden af bølgen er potentiel.

Men hvordan og ud fra hvilke oplysninger udregner man a og b tallet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad?


Svar #2
18. marts 2009 af Rousfv (Slettet)

vsnor=b×amlod

Passer det ikke?

Hvis jo, er der så ikke en sammenhæng mellem a og b og andre oplysninger om snorbølgen


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Det er ikke en sammenhæng, jeg har hørt om før. Hvad er b og a? Er det bare tal?


Svar #4
18. marts 2009 af Rousfv (Slettet)

Vil du ikke mene at R^2 burde blive 1, hvis man har en række værdier for vsnor og mlod som man sætter ind i et program og lader et program finde den bedst mulige potentielleforskrift.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Jeg har aldrig set den sammenhæng før, så jeg ved ikke engang, om den passer.


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Sammenhængen er v = kvadratrod(F/m) hvor F = mlod*g og m er massen af snoren pr. meter.

så v = mlod^½ * (g/m)^½     hvis det er sammenhængen mellem v og mlod du skulle finde.

ellers v = F^½ * m^(-½)     hvis det er sammenhængen mellem v og snormassen du skulle finde.


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Ah, den har jeg til gengæld set før. =)


Skriv et svar til: Snorbølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.