Matematik

Differentialregning - Tangent for graf

19. marts 2009 af martinbollerup (Slettet)

 Hej alle, nogen som kan hjælpe med nedenstående:

En funktion f er løsning til differentialligningen

y'=2x+5-y

Og linjen med ligningen y = 1 er tangent til grafen for f.

a) Vi skal nu bestemme en forskrift for f.

På forhånd tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2009 af mathon

y = 2e-x-2 + 2x + 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Foreløbig kan du se, om følgende er løsning til differentialligningen f(x) = 2x+3+ce-x


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Da y = 1 er tangent (vandret) har f(x) et ekstrema, Der må så findes et x0, så y'(x0)=0 og y(x0) = 1. Indsæt i differentialligningen og find x0 (-2). Brug nu desolve på differentialligningen og y(-2) = 1.


Skriv et svar til: Differentialregning - Tangent for graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.