Matematik

nulpunkter

19. marts 2009 af bebz (Slettet)

hej

hvis jeg skal bestemmme nulpunkter for funktionen f(x)=x^3 -12x

skal jeg så sætte  y=0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2009 af NejTilSvampe

 ja


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

brug eventuelt nulregel - hvis det opg uden hjælpemiddel.


Svar #3
19. marts 2009 af bebz (Slettet)

ville det så blive

x(x^2-12)

x=0  , x^2-12=0

x^2=12

x=6

?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2009 af NejTilSvampe

nej. 6^3 - 12*6 ≠ 0

når der står x^2 = 12 skal du IKKE dele med 2 du skal tage kvadratroden af det.

√x2=√12

x=3,46421 og -3,46421


Skriv et svar til: nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.