Matematik

f' af ln(x^3)

20. marts 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Nogle der kan hjælpe ?? :)

Funktionen f er givet ved f(x) = ln(x^3)

Bestem f ' (x)

Et gæt fra min side er f ' (x) = ln(3x^2) ?? eller er det mere kompliceret ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2009 af simon12321 (Slettet)

betragt f(x) som en sammensat funktion, hvor ln er den ydre og x^3 er den indre..

har i lært om det?

Svaret vil i så fald være:

(1 / x^3) * 3x^2 = 3/x,

da man skal: "differentiere den ydre og lade den indre stå - og derefter gange den indre differentieret på"


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2009 af ibibib (Slettet)

f(x) = ln(x3) = 3·ln(x)
 

og dermed er

f '(x) = 3/x


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2009 af simon12321 (Slettet)

Svar #2 er bedre end mit forslag...


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

#3 din metode er jo mere general og derfor vigtigt at ha styr på :)


Svar #5
20. marts 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Uh ja det hjalp..

Så dvs. at hvis jeg skriver det som i #2, så er hele udregningen med..  

Eller hvis jeg gør som #3 - skal jeg vel bruge formlen: y ' (i) * i '

 


Svar #6
20. marts 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Tusind tak alle sammen :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. marts 2009 af mathon

#2 er mindre problematisk
og
dermed langt mere "elegant"


Svar #8
20. marts 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Jeg har også denne opgave, hvor f(x) = 0,18 * 1,080^x

x betegner alderen, jeg skal så bestemme "dødeligheden" for mænd på 40 år ?

Jeg har aflæst det med det er jo bedst med en udregning, men hvordan gør jeg det ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Hvem siger, det er bedre med en udregning end med en aflæsning?


Svar #10
20. marts 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

arg er det ikk det ? men de ber mig jo ikke direkte om en aflæsning .. men kan man beregne noget ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. marts 2009 af mathon

f(x) = 0,18 * 1,080

f(40) = 0,18 * 1,08040


Svar #12
20. marts 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Okay tak ..


Skriv et svar til: f' af ln(x^3)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.