Matematik

CAS-problemer?

21. marts 2009 af freece (Slettet)

Jeg skal løse to ligninger med to ubekendte og skriver:

solve(4.8=a*2.5^2+b*2.5 and 0=a*5^2+b*5,a)

Og den svarer EVAR ERROR: Dimension

Kan nogen forklarer hvad jeg har gjort forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2009 af Exupery (Slettet)

Tjek lige dine variable! Du skulle jo gerne have den til at beregne både a og b.

Desuden skriver man så:

solve(4.8=a*2.5^2+b*2.5 and 0=a*5^2+b*5,{a,b})


Svar #2
21. marts 2009 af freece (Slettet)

Dette hjælper ikke. Nu skriver den too many arguments?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2009 af Exupery (Slettet)

Så trykker du forkert.

Du kan eventuelt gå en anden vej... Gå ind i Home og tryk:

2end -> Home

Så kommer du ind i "custom-menuen", hvor du vælger:

F3 -> 4

Så skulle du gerne få et standardeksempel på, hvordan lommeregneren løser to ligninger med to ubekendte. Skriv ligningerne op med x og y som variable og tryk enter.

(I øvrigt hedder det ikke a*2,5^2 men 2,5^2*a)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Er det tiinteractive du bruger skal du huske: 1. at sætte decimaltegnet til '.' og 2. 'Ctrl'+k (rød streg) til at skille opgaverne.

Er der ti89 hjælper det nogen gange at bruge F6 + 'clear a-z' 


Skriv et svar til: CAS-problemer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.