Matematik

Punkter indenfor cirkel (plangeometri)

21. marts 2009 af z92 (Slettet)

Hejsa,

Jeg har fået en opgave: x2 + 6x + y2 +4y = 12

Den har jeg omskrevet til: (x-(-3))2 + (y-(-4))2 = 37, hvilket jeg tror er rigtigt (Er det?)

Mit problem ligger nu i, at jeg ved beregning skal finde ud af om en række punkter er indenfor cirklen eller udenfor den.

Et punkt lyder p = (0,2).


På forhånd tusind tak :-). Har du lyst til at hjælpe med flere matematikproblemer ville jeg blive super glad, hvis du tilføjede min MSN: [email protected]. Jeg prøver ikke at skaffe resultater - men hjælp til at forstå matematikken :-).

Christian.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2009 af ibibib (Slettet)

Nej, -4 skal rettes til -2 og 37 til 25.

Bestem afstanden mellem punkterne og centrum. Sammenlign derefter med cirklens radius.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2009 af mathon

cirklens ligning
c: (x+3)2 + (y+2)2 = 52

C(-3,-2) og r = 5

|CP| < 5: P ligger indenfor cirkelperiferien
|CP| = 5: P ligger cirkelperiferien
|CP| > 5: P ligger udenfor cirkelperiferien
 


Svar #3
21. marts 2009 af z92 (Slettet)

Nå ja - tak skal du have :-)!


Skriv et svar til: Punkter indenfor cirkel (plangeometri)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.