Matematik

hjælp....:)

22. marts 2009 af f-afg-s (Slettet)

hej.... er der nogen der ude som kan hjælpe mig;)

jeg har en aflevering som jeg ikke kan finde ud af, ved slet ikke hvor jeg skal begynde fra.

opgaven lyder således:

antallet af radioaktive kerne i et præparat er til et bestemt tidspunkt N0 = 4,3*10^18, og henfaldskonstanten er k = 0,038 ( enheden er s-1)

jeg skal opstille et udtryk for antallet N(t) af tilbageværende kerner til tidspunktet t (sekunder) og hvor mange kerner henfalder der pr: sekunder til tidspunkt t = 60 sekunder

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Antallet af kerner er en eksponentiel faldende funktion på formen N(t) = N0*e-k*t. Indsæt dine oplysninger og du får det ønskede.

Antallet af kerner der henfalder til et bestemt tidspunkt er N'(t). Så differentier din funktion og indsæt t= 60.


Svar #2
22. marts 2009 af f-afg-s (Slettet)

tak for hjælpen;)


Skriv et svar til: hjælp....:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.