Matematik

Haster

22. marts 2009 af Bagges (Slettet)

Jeg skal bestemme f`(12) ud fra ligningen f(t)=5+15.1*e^(-0.046*t) og jeg er stadig ikke sikker på hvad f`(x) står for så er der nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2009 af mathon

f '(t) = 15,1*e-0.046*t *(-0,046) = -0,6946*e-0.046*t


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

f'(x) er et mål for, hvor hurtigt funktionen ændrer sig i positiv eller negativ retning. Det er samtidig grænseværdien til en kvotient nemlig Δy/Δx, når Δx går mod nul (læs om grænseværdier). Geometrik er det tangens til den vinkel som tangenten i det betragtede punkt danner med x-aksen (læs om tangens og i det hele taget om trigonometri), og endelig bruger man også navnene hældningskoeffecienten, differentialkvotienten og man anvender mange forskellige symboler for det samme. Du mangler tilsyneladende det helt basale indblik i infinitesimalregningens mysterier.


Svar #3
22. marts 2009 af Bagges (Slettet)

nu spørger jeg sikkert dumt men hvorfor er 5 ikke med i formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2009 af mathon

5 = 5*1 = 5*t0

(5)' = (5*t0)' = 5*0*t0-1 = 0


Skriv et svar til: Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.