Matematik

nulpunkt

23. marts 2009 af sasxa (Slettet)

gør rede for at 3. gradspolynomiet

P(x) = 1/3 x3-x2+5

har netop ét nulpunkt


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. marts 2009 af ibibib (Slettet)

Da P '(x) = x2-2x har P lokalt ekstremum i x=0 og x=2.

Beregn funktionsværdierne P(0) og P(2)....


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. marts 2009 af mathon

1) vis: x<-1,7728 ⇔ p(x)<0
2)  differentier
3)  dokumenter monotoniforhold
4)  find lokalt minimumspunkt xm
5)  vis at f(xm)>0

hvorfor p(x) ikke "når under 0 igen" og dermed ikke får to nulpunkter mere


Skriv et svar til: nulpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.