Fysik

Varmelære

24. marts 2009 af philly91 (Slettet)

hej,

jeg har brug for lidt hjælp til dette spørgsmål:

I et køleskab placeres en færdiglavet suppe til optøning. Suppen vejer 1,25kg, og dens temperatur er fra start -18grader. Den specifikke varmekapacitet for den frosne suppe er 1,9kJ/kg*grad og for den smeltede suppe 3,9kJ/kg*grad, og endelig bruges der 315kJ for at smelte 1kg frossen suppe ved smeltepunktet 0grader.

a) Hvor megen energi har suppen i alt modtaget fra køleskabet, når den er blevet opvarmet til 5grader?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Først skal du beregne hvor meget energi der skal til at opvarme suppen fra -18 C til 0 C, brug Q=mcΔT. Så skal du bruge at der skal bruges energi til at smelte den. benyt formel Q=ml, hvor l er smeltekapaciteten. Til sidst bruges samme formel som i første del, og til sidste lægges alle bidragene sammen.


Svar #2
24. marts 2009 af philly91 (Slettet)

Så først

Q=1,25*1,9*(0-(-18))=42,75

dernæst

Q=1,25*???


Svar #3
24. marts 2009 af philly91 (Slettet)

ingen hjælp? :(


Skriv et svar til: Varmelære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.