Matematik

Rektangel, bestem siderne.

24. marts 2009 af sancezz (Slettet)

Hej..

Jeg står med en opgave der hedder følgende:

Et rektangel har arealet 216 og omkredsen er 60. Bestem siderne.

Er der nogen der kan hjælpe?

På forhånd tak.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2009 af Isomorphician

Kald siderne i rektanglet x og y.

Dermed har du at:

x*y = 216

2x + 2y = 60


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2009 af Dynin (Slettet)

Du har

Arektangel=b*l=216

Orektangel=2b+2l=60

som er to ligninger med 2 ubekendte ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Arealet er givet ved: x*y=216

Omkredsen er 2x+2y = 60

x og y er siderne. Nu har du to ligninger med 2 ubekendte.


Svar #4
24. marts 2009 af sancezz (Slettet)

tusinde tak :)


Skriv et svar til: Rektangel, bestem siderne.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.