Matematik

Reducering

25. marts 2009 af bluesclues (Slettet)

Hej. Jeg har brug for hjælp til reducering af udtrykket:

(a + b)2 - 2a(a + b)

Nogen, der har styr på reglerne inden for reducering? På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2009 af mathon

(a+b)(a+b-2a) = (a+b)(b-a) (b+a)(b-a) = b2 - a2

eller

a2 + 2ab + b2 - 2a2 - 2ab = b2 - a2


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#1 Her kunne en fremgangsmåden være at sætte a+b udenfor en parantes, da det forekommer i begge led, så du får (a+b)*(a+b-2a), så reducerer du den anden parentes, så du får (a+b)*(-a+b) = -a2+ab-ab+b2= -a2+b2. Det er en smags sag, hvad man foretrækker.


Svar #3
25. marts 2009 af bluesclues (Slettet)

Mange tak for hjælpen begge :-)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.