Matematik

Komplekse tal

25. marts 2009 af bravery2008 (Slettet)

Jeg har fået en opgave, hvor jeg skal finde strømstyrken i et kredsløb. Kredsløbet har en kapacitor C=200μF som tilsluttes en vekselspænding med amplituden på ξ0=12V. Derudover sættes en modstand ind i serien med R=24Ω

Det er alt for meget fysik i det her for mig.

Hvad pokker gør jeg, og hvordan ser kredsløbet ud, hvis det skal tegnes?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2009 af peter lind

Se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=660820&goto=660842#660842

Du skal her blot erstatte jævnspændingen med en vekselspænding.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det er filterteorien, vi er ovre i (høj- og lavpasfilter), der må stå noget om et såkaldt RC-led i din bog. Det er meget enkelt at tegne. I RC-leddet er strømstyrken givet ved I(t)=e-t/RC*(1/R*∫e(t/RC)*(dE/dt)dt+C), it's as simple as that. Man bruger RC-leddet til at regulere frekvenser, så man kun får de frekvenser, man ønsker (tænk på radiospredning).


Svar #3
25. marts 2009 af bravery2008 (Slettet)

Hmm. Har det ikke noget med den kompleks konjugerede at gøre??


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du kan sagtens skrive ligningerne med komplekse tal, men det er ikke nødvendigt, den tilsvarende komplekse ligning er R*dI/dt +(1/C)*I = E0ωeiωt, og du kan så få en partikulær løsning på formen

I(t)=K*eiωt Ingeniører elsker de komplekse tal.


Svar #5
25. marts 2009 af bravery2008 (Slettet)

Det er en opgave om komplekse tal, så det er nok sådan jeg skal gribe den an. Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. marts 2009 af mathon

Z = R - j(1/(ωC)) = R - j(ωC)-1 

|Z| = [R2 + (-(ωC)-1)2]½ = [(24 Ω)2 + ((2π*50 s-1)*(2*10-4 Ω-1*s))-2]½  =

[(576 Ω2) + (0,062832 Ω2)]½ = [576,062832 Ω2]½ = 24,0013 Ω

I = εo/|Z| = (12 Ω*A)/(24,0013 Ω) = 0,499973 A

...............

enheder:
Hz = s-1
F(arad) = (As)/V =(A/V)*s = Ω-1*s
V = Ω*A


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.