Matematik

BESTEM FUNKTIONEN????

25. marts 2009 af Saraoa (Slettet)

Hey folks,

Jeg har fået en matematik opgave for, hvor man skal bestemme (f    o    g)(0) når:

f(x)= x-1 / 3-x     og      g(x)=x^2+1

Jeg ved at jeg skal sætte g (altså x^2+1) ind på f (x)'s plads, og 0'tallet ind på de resterende x'ers pladser, så der kommer til at stå:

f(x^2+1)= 0-1 / 3-0  =  -1/3

Hvad gør jeg herfra? :-/

Pleeasseeee heeeeeelp meeeee :-)

- Mvh. Sara


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Prøv at finde den sammensatte funktion først, altså (f o g)(x) og indsæt tal bagefter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: f(g(x)) = (x^2+1-1) /(3-(x^2+1)) = x^2/(2-x^2)

f(g(x)) = (f o g)(x) => (f o g)(0) = 0^2 /(2-0^2) = 0.


Skriv et svar til: BESTEM FUNKTIONEN????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.