Matematik
Stamfunktion
Hej
Jeg sidder lige med en integral-opgave som skal løses uden hjælpemidler.
∫(x(3/4))dx med grænserne a=0 og b=2.
Lommeregneren siger at den skal give (8·2(3/4))/7
Jeg kan simpelthen ikke komme på hvordan stamfunktionen laves i denne type opgave, så hvis nogen lige kunne hjælpe mig på vej - siger jeg tak!
Svar #1
25. marts 2009 af mathon
∫ox3/4dx = (4/7)*x7/4
02∫x3/4dx = (4/7)*27/4 = (8·23/4)/7 ≈ 1,92205
Svar #3
25. marts 2009 af lallenalle (Slettet)
fremgangsmåden er som følger :det at finde stamfuntkionen kan siges at være det modsatte af at differentierer.
du lægger derfor 1 til 3/4 og får
3/4+1 = 7/4
nu skal du huske på at når du differentiere stamfunktionen skal du få koefficienten 1 foran x
derfor 4/7.
Skriv et svar til: Stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
