Matematik

Hvordan isolerer jeg "r" i renteformlen?

25. marts 2009 af 2008kloh (Slettet)

Opgaven lyder således: "Et beløb ønskes ved halvårlig rentetilskrivning forøget fra 8500 kr. til 12000 kr. på 3 år. Hvad er den halvårlige rentefod?"

Jeg har sat de kendte værdier ind i renteformlen, så den ser sådan ud: 12000 = 8500 • (1+r)^6

Så mangler jeg vel bare at isolere "r", men hvordan gør jeg det?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Start med at dividere på hver side med 8500.


Svar #2
25. marts 2009 af 2008kloh (Slettet)

Så har jeg :    1,41 = (1+r)^6

Hvordan kommer jeg videre derfra? :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Tag den 6. rod på hver side. Dvs., at du skal opløfte i (1/6) på hver side.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

HINT: hvordan "ophæver" man f.eks noget der står i 2 feks `x^2 = 4


Svar #5
25. marts 2009 af 2008kloh (Slettet)

Så blev det lige pludselig logisk !

Mange tak for hjælpen (:


Skriv et svar til: Hvordan isolerer jeg "r" i renteformlen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.