Matematik

det ubestemte integral

26. marts 2009 af niicki (Slettet)

MORN`

jeg har lige en opgave som ikke lige vil som jeg vil :( så jeg håber lige på at der er en der har mod på at hjælpe??

opgaven lyder:  ∫ x•5^(x2+1) dx

på forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Sæt x2+1 = u, så er du = 2xdx og xdx = 0,5du


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2009 af mathon

∫ x•5x^2+1dx = ½*∫ 5x^2+12xdx

sæt
u = x2 + 1      og dermed 2xdx = du


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2009 af mathon

½*∫ 5x^2+12xdx = ½*∫ 5u*du = ½*(1/ln(5))5u + k = (1/(2*ln(5))*5x^2+1 + k

.........

benyttet er:
∫axdx = (1/ln(a))*ax + k


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Jeg troede, jeg skulle give et hint. Ret mig, hvis jeg tager fejl.


Svar #5
26. marts 2009 af niicki (Slettet)

tak for jeres hjælp...

så var jeg på rette spor :)

go dag til jer..............


Skriv et svar til: det ubestemte integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.