Matematik

Hjælp til f'(1)

26. marts 2009 af KittyMisLilly (Slettet)

Er der en der kan hjælpe mig med den her opgave?

Er virkelig lost i det med f ' af noget....

En funktion f er bestemt ved f'(x)= x^3+2x+8
Bestem f ' (1) , og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1, f (1)) .


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2009 af NejTilSvampe

altså, hvis du har f'(x)=x^3+2x+8  så skal du bare sætte 1 ind på x's plads for at få f'(1)

så f'(1)=1^3 +2*1+8 = 11


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

du har diffet din funktion og har nu fundet hældningen i punktet (1,f(1))

herefter skal du finde f(1)

og derefter indsætte i nedenstående formel:

y-y0 = f´(1)(x-x0)


Svar #3
26. marts 2009 af KittyMisLilly (Slettet)

Det lyder som russisk i mit hoved :S


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. marts 2009 af NejTilSvampe

 altså når du skriver f'(x)=x^3+2x+8 er du så sikker på at det er f ' (x) og ikke bare f (x) ?

i så fald siger du at f '(x)=3x2 + 2

og at f '(1)= 3+2=5

så har du hældningen til din tangent i (1,f(1))

og når du ved at f(1)=11

så er g(1)=5+b=11

b= 6

og din ligning til tangenten er dermed g(x)=5x+6

Men det er kun i den overbevisning at du har lavet en stavefejl ved f'(x)=x^3+2x+8
Ellers er min løsningen:

f(x)=∫f'(x)dx
f(x)=(1/4)x4+x2+8x +c
f'(1)=11

f(1)=(1/4)+1+8+c=9,25+c

g(1)=11+b=9,25+c

b= -1,75 +c

g(x)=11x - 1,75+c

enden det eller også har jeg misforstået noget :S

Men tag lige og tjek en ekstra gang om ik du bare har lavet den stave fejl.


Skriv et svar til: Hjælp til f'(1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.