Matematik

Bestemmelse af forskrift

26. marts 2009 af S0me0ne (Slettet)

Hej jeg har følgende opgave, som jeg skal have hjælp med at regne ud.

Tabellen viser sammenhængen mellem tryk P , målt i Pa, og temperatur t målt i C.

t .. 5,0 .. 10,1 .. 29,9 .. 40,0 .. 70,2 .. 90,1
P .. 231,1 .. 235,1 .. 251,1 .. 260,2 .. 285,1 .. 301,5

Det oplyses, at P med god tilnærmelse er en lineær funktion af t.
a) Bestem en forskrift for P som funktion af t , og beskriv betydningen af de
konstanter, der indgår i forskriften.

skal jeg stille noget op med P(t) = a*t+b  .. 231.1 = a*5 + b ? Eller noget i den retning?

evt. noget med lineær reduktion?, hvis så- hvordan?

Har ingen idé :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2009 af Morten121224 (Slettet)

Du skal bruge linæer reggression.

Brug din lommeregner til at indsætte tallene i 2 lister, og lav så linæer reggression:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2009 af CamillaMaja (Slettet)

Altså det jeg lige kan komme i tanke om er formlerne for udregning af a og b i en linær funktion.

altså man tager to punkter på grafen og navngiver dem x1,y1 og x2,y2.

derefter kan man bruge formlerne:

y2-y1 / x2-x1 = a

y1-a*x1 = b

Derefter er det bare at sætte forskriften sammen.. :)

Jeg er ikke helt sikker, men det er det jeg ville gøre :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2009 af Pia12 (Slettet)

 du skal bruge regression..


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2009 af Pia12 (Slettet)

 på cas ! indtast din værdier i list1 og list2


Skriv et svar til: Bestemmelse af forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.