Matematik

ekstremumssted

26. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

dy over dx = (x-1)(y-1) ,

grafen ligger i området R x ) 1; ∞(

a) bestem ekstremumssted og monotoniforhold,....???


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2009 af peter lind

Jeg kan ikke tyde, hvad du mener med området; Du skal se på fortegnet på højre side.


Svar #2
26. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

grafen ligger i området R x ) 1; ∞( ,... altså grafen ligger i området fra 1;∞


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2009 af peter lind

Hvis x>1 såbestemmes fortegnet af dy/dx udelukkende af fortegnet for y-1. Du skal gå igennem hvornår dy/x >0, =0 og <0


Svar #4
26. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

er lidt forvirret ???


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2009 af peter lind

Hvis x>1 er x-1>0. Fortegnet for dy/dx =(x-1)(y-1) er så det samme som fortegnet for y-1 og 0 for y-1=0


Svar #6
26. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

er 0 så ekstremumsstedet???


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. marts 2009 af peter lind

Ekstremumstedet er når dy/dx=0


Svar #8
26. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

har prøvet mig frem ved ikk hvordan jeg sætter dy/dx = 0, altså (x+1)(y-1) = 0 ,... kan ikk rigtiig se hva man skal gøre,.. har prøvet at gange paranteserne ud osv,..


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. marts 2009 af peter lind

Du skal ikke gange noget ud. Brug 0 reglen. Hvis et produkt af to faktorer er 0 er mindst en af faktorene 0. Her vides at x+1>0 så der må gælde y-1=0


Svar #10
26. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

hvordan det,... kan stadig ikk få den til at passe :s med min faseliste som er max er x = -1


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. marts 2009 af peter lind

Så må der mangle noget i opgaven. Af det du har skrevet, kan man ikke se for hvilket x der bliver maksimum. -1 ligger heller ikke i definitionsmængden, så det pågældende resultat er umulig.


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. april 2009 af trne (Slettet)

opgaven  hedder: om en bestemt løsning til differentialligningen

dy/dx = (x+1)(y-1) , x E R og y > 1

oplyses, at grafen forløber i området R "kryds" 1;∞

Ekstremumssted og monotoniforholdene skal bestemmes for løsningen

---

Hvor y' = 0 må x0 være -1 ifølge nulreglen og ifølge y > 1, for så bliver (y-1) aldrig nul(?).

Dermed har man vel et punkt, hvorudfra man så kan finde y? Altså løse det ligesom et begyndelsesværdiproblem?


Skriv et svar til: ekstremumssted

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.