IT

Hvordan bevæger data sig?

27. marts 2009 af pamhede (Slettet)

Heej

NOgen der kan forklare mig hvordan data i grove   træk bevæger sig på nettet?

Mvh Jesper


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

De bevæger sig efter tænd/sluk princippet eller strøm/(ingen strøm) helt ned i den enkelte bit (læs om den på nettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2009 af Brisen (Slettet)

 Data bevæger sig som små pakker helt ned til den lille byte. Et godt eksempel er Internettet. Internettet er jo en serie af flere computere / servere der er slået sammen og har dannet hjemmesider hvorpå der er en masse data. Så hvis du går ind på en hjemmeside så bliver dataet sendt til din computer gennem flere pakker. Du kan blandt andet se hvor mange bytes du modtager når du er på nettet ved at gå ned.
Hvis windows XP: Start --> Kontrol Panel -->Network and Internet Connections --> MNetwork connections    --> dobbeltklik på "Local area connection" og så kan du se hvor mange data pakker du sender og hvor mange du modtager. De pakker du sender er de beskeder som du giver hjemmesiden om at få vist. I mere grove træk så kan du eventuelt gå ind på youtube og google internet så kommer der sikkert mange videoer frem der forklarer alt med TCP, UDP, TRP etc.


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. marts 2009 af Brisen (Slettet)

 Men hvis du skal have helt konkret at vide hvordan data bevæger sig så er det pga. elektroniske strømninger. Og så skal du se på hvordan CPU'en, Rammene og Harddisken arbejder sammen. Såsom at CPU'en giver en besked til rammene, som bearbejder det data og sender det videre til harddisken, som så viser det på din skærm.


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. marts 2009 af mindthomas (Slettet)

Jeg kan anbelfale en 3D-animeret film lavet af Ericsson som hedder Warriors of the Net.

Her har du et lovligt link til filmen: http://www.warriorsofthe.net/cgi-bin/download.pl/warriors-700-dk-VBR?url=http://ftp.sunet.se/pub/tv+movies/warriors/warriors-700-dk-VBR.mpg


Skriv et svar til: Hvordan bevæger data sig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.