Matematik

koordinatsættet til punktet p

29. marts 2009 af richgirl (Slettet)

Hej

Jeg har en opgave som jeg ik ved om jeg har lavet det rigtig. Opgaven lyder sådan:

i et koordinatsystem i rummet er givet en plan alfa med ligningen:    2x-y+z+3=0

og en linje l med parameterfremstillingen:   (x,y,z)=(1,2,3)+t*(1,-1,1)  hvor t må være R

Bestem koordinatsættet til det punkt P på l hvis projektionen på alfa har koordinatsættet (-2,2,3).

Det så jeg har gjort:

ud fra alfa ligning har jeg normalvektoren (2,-1,1)

desuden har jeg punkt (lad os kalde det for Q) (-2,2,3)

Jeg isolere min parameterfremstillingen for at finde x, y og z. og det fås til x=-1/2  y=7/2   z=3/2  og t=-3/2

Jeg ville have brugt formlen for afstanden for et punkt til plan, men jeg får noget underlig noget. (jeg får ikke punkter, men kun en værdi)

Jeg kan så ikke komme vidre her fra!!!!

Nogen kan hjælpe.

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2009 af peter lind

Hvad skal du egentlig finde?

Det er ikke spor mærkeligt at du får en værdi. Afstanden fra et punkt til planen er  netop et tal. Se iøvrigt tråden rumgeometri fra i går. Det er samme opgave.


Svar #2
29. marts 2009 af richgirl (Slettet)

men det er som sagt koordinatsættet til punktet p jeg skal have.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2009 af peter lind

Så vil jeg igen henvise dig til tråden om rumgeometri. Der er angive, hvordan du kan finde P. Er det iøvrigt ikke det du har gjort når du skriver x=-1/2 y=7/2 z=3/2 og t=-3/2 ?

Her er så en anden måde. Du har ved at bruge afstandsformlen fundet afstanden mellem P og Q. Find ligningen for den kugle, der har Q som centrum og radius afstanden mellem P og Q. Fællespunkterne mellem denne kugle og linien må netop være P.


Svar #4
29. marts 2009 af richgirl (Slettet)

ok tak


Skriv et svar til: koordinatsættet til punktet p

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.