Matematik

Bestemmelse af ?f

29. marts 2009 af Axacon (Slettet)

Opgaven lyder som følgende:

Idet f(x) = 12x - 3. Bestem (delta)f med udgangspunkt i x=2, når (delta)x=4.

Jeg ved, at f(x+(delta)x) = a^(delta)x * f(x), og at (delta)f = f(x + (delta)x) - f(x), men jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg løser opgaven.

Jeg vil meget gerne have hjælp til løsningen af opgaven - ikke bare løsningen.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2009 af peter lind

Jeg ved ikke hvor du har f(x+(delta)x) = a^(delta)x * f(x), men den er forkert. Der gælde Δf = f(x+Δx)-f(x), som du meget rigtig siger. Nu skal du bare sætte de pågældende værdier for x og Δx ind i din funktion


Svar #2
29. marts 2009 af Axacon (Slettet)

Okay.

Det bliver altså:

Δf = f(2+4)-f(2)

Δf = 4

Passer det? :-)


Svar #3
29. marts 2009 af Axacon (Slettet)

Tænkefejl.

Jeg har fundet ud af det nu. Tak for hjælpen Peter.


Skriv et svar til: Bestemmelse af ?f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.