Matematik

Integralregning

29. marts 2009 af sarahhas (Slettet)

Hej

Jeg har svært ved at løse følgende integral: ∫(2x-1)6 dx

Er der en der vil hjælpe? (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2009 af peter lind

Brug substitution t=2x-1, dt=2dx


Svar #2
29. marts 2009 af sarahhas (Slettet)

Jah, er gået i stå.

u=2x-1 og du/dx=2 ⇒ du=2dx ⇒ dx=du/2 som er det samme som 1/2du. dvs. dx=1/2du

∫(2x-1)6 dx=∫(u)6 1/2du=


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2009 af peter lind

Brug at xn+1/(n+1) er en stamfunktion til xn


Svar #4
29. marts 2009 af sarahhas (Slettet)

Jeg er slet ik med....

stamfunktionen til xer 1/ (n+1)*xx+1

dvs . ∫(2x-1)6dx=∫(u)6 1/2du= 1/(6+1)*u6+1 *1/2 = 1/7u7 *1/2= 1/7*(2x-1)7 *1/2


Hva ska jeg nu :p


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2009 af peter lind

Udregne (1/7)*½ ellers er du færdig


Svar #6
29. marts 2009 af sarahhas (Slettet)

Ja, tak for det (:


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.