Matematik

Hjælp til en lille ligning..

18. november 2004 af Peter L (Slettet)
hej.. jeg står med et lille problem..jeg har denne her opgave som jeg ikke rigtigt kan skrive da der føre en tegning med.. men jeg har fået lidt hjælp fra en af mine venner.. han sagde at jeg bare skulle isolere t i denne her ligning:

r-s/s=t-s/t

og det forstog jeg ikke rigtig... er der nogen der kan hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2004 af Lurch (Slettet)

du må skrive ligningen op emd de rigtige parenteser, ellers kan vi ike se hvad du mener,
mener du,
(r-s)/s = (t-s)/t

eller
(r-s)/s = t-(s/t)

eller noget andet?

Svar #2
18. november 2004 af Peter L (Slettet)

hehe... ja det var egentlig et godt spørgsmål.. ej okay det må være
(r-s)/s=(t-s)/t

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2004 af allan_sim

I så fald må gælde at

(r-s)t = (t-s)s

Gang ind i paranteserne og sæt efterfølgende t uden for parantes

Svar #4
18. november 2004 af Peter L (Slettet)

Altså hvis jeg ganger t ind i parenterne bliver det vel:

(tr-ts)=(st-ss)

men hvordan sætter man dem så udenfor igen?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2004 af frodo (Slettet)

alt der har med t at gøre på den ene side, og sæt udenfor..

Svar #6
18. november 2004 af Peter L (Slettet)

øhhhh.. jeg ved ikke helt om jeg forstår det men er det sådan her:
(r-s)t=(t-s)s
(tr-ts)=(st-ss)
t*r-t*s=s*t-s*s
-t*t*(-t)=s*(-s)*(-s)*s*(-r)
t=r

Skriv et svar til: Hjælp til en lille ligning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.