Matematik

Bestem en ligning

30. marts 2009 af ItsMeR (Slettet)

Bestem ligningen for den linje m som går gennem (2,4) og er vinkelret på
l: 3x-2y+4=0.

hvordan løser jeg den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2009 af mathon

l: 3x-2y+4=0
eller
l: y = (3/2)x + 2 med hældningstal (3/2)

hvilket hældningstal skal den søgte linje have
når
den står vinkelret på l?                                   (a1*a2 = -1)

y = ax + b
4 = a*2 + b  hvoraf b beregnes, når a er "fundet".
 


Svar #2
30. marts 2009 af ItsMeR (Slettet)

tusind tak :D


Skriv et svar til: Bestem en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.