Matematik

Opg. 9.015 i STX A-NIVEAU

30. marts 2009 af Fyhring (Slettet)

Opgaven lyder:

"En funktion f er løsning til differentialligningen y'=2x+5-y, og linjen med ligningen y=1 er tangent til grafen for f.

a) Bestem en forskrift for f."

Nogen der kan hjælpe med hvordan denne skal løses, er ikke så god til differentialligninger


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Se opgave 10:

http://k-jerslev.dk/temp/kens5.jpg


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Først findes den x-værdi x0 for hvilket f(x) har en vandret tangent. For denne værdi er y ' = 0, og y(x0) = 1, så 0 = 2x0 + 5 - 1 <=> x0 = -2.  Heraf ses at y(-2) = 1. Brug nu desolve(y ' = 2x + 5 - y and y(-2) = 1 ,x ,y).

Det giver løsningen: f(x) = 2*e-x-2 +2x +3


Skriv et svar til: Opg. 9.015 i STX A-NIVEAU

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.