Matematik

Reducer

30. marts 2009 af Koppetsch (Slettet)

Hejsa,

Jeg sidder med en matematik aflevering hvor jeg har enorm svært ved at reducer nogle udtryk.

Er der nogen der kan hjælpe mig med de to her:

2x(x+y)-(x+y)2

og

3mp / mp+mh


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. marts 2009 af NejTilSvampe

2x(x+y)-(x+y)2= 2x2+2xy-x2-y2-2xy

x2-y2


Svar #2
30. marts 2009 af Koppetsch (Slettet)

mange tak, tror jeg fik fat i den.

Hvad med den anden, hvordan får jeg løst den??


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

3mp / mp+mh (=)

m*3*p/m(p+h) (=)

3*p/h+p


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2009 af charlottebi (Slettet)

Ved den første skal du først gange 2x ind i parentesen altså gange de 2x med både x og y og ved den næste har du to parenteser fordi den står i anden, som du skal gange sammen, altså gange ledene med hinanden.

2x(x+y)= (2x*x) + (2x*y)

og

(x+y)(x+y) = (x*x) + (x*y) + (y*x) + (y*y)

Parenteserne er ikke nødvendige det er bare så du kan se hvad jeg gør.

Håber du kan forstå hvad jeg mener:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2009 af NejTilSvampe

 så ik den nederste :P

mp+mh=m(p+h)

3mp=m(3p)

3mp/mp+mh= m(3p)/m(p+h) = 3p/(p+h)


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. marts 2009 af mindthomas (Slettet)

Start med at regne ud hvad 2x(x+y) er.

Det gør du ved at sige, 2x*x + 2x*y = 2x2 + 2xy

Det samme gør du så med -(x+y)2 - hvilket er det samme som -(x2+y2) = x2-y2

Derfor skal du nu reducere:   2x2 + 2xy + x2 - y2   =   3x2 + 2xy - y2


Svar #7
30. marts 2009 af Koppetsch (Slettet)

mange mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #8
30. marts 2009 af mindthomas (Slettet)

Sorry, mente: Det samme gør du så med -(x+y)2 - hvilket er det samme som -(x2+y2) = -x2-y2

Så nu skal du reducere 2x2 + 2xy - x2 - y2   =   x2 - y2 + 2xy


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. november 2009 af michellelaursen (Slettet)

hej (:
sidder med samme opgave og er helt tabt (:
den der hedder : 2x(x+y)-(x+y)^2 er der to forskellige svar på i den her debat - hvilken er rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. november 2009 af michellelaursen (Slettet)

altså, jeg kan bedst følge Mindthomas (:
ved NejTilSvampes's svar, forstår jeg ikke, hvor de sidste -2x kommer fra når der står: 2x^2+2xy-x^2-y^2-2xy


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. september 2012 af Soltani7 (Slettet)

hej jeg sidder med matematik aflevering ... og skal reducere udtrykket - y*(2x-y)+(y-x)^2

er der nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Hvad har du selv gjort? Gang ind i parentesen og benyt en kvadratsætning.


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. november 2013 af Nanabw (Slettet)

#11 

Sidder med samme opgave nu og er gået totalt i stå! 
Kan du huske hvordan man gjorde?


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.