Fysik

fysik lys og lyd

30. marts 2009 af [email protected] (Slettet)


3) En stille aften ruller bølgerne ind mod stranden med 6 sekunders mellemrum
a) Bestem frekvensen
 

HJÆLP!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2009 af mathon

f = 1/T = (1/(6 s)) = (1/6) s-1 = 0,1667 Hz


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2009 af [email protected] (Slettet)

tak.

kan du hjælpe med en opgave mere?

som hænger sammen med den første

På badebroen, der er 12m lang, kan man se, at i samme øjeblik bølgerne når strandkanten rammer næste bølgetop badebroens yderste kant.
b) Hvor stor er bølgelængden?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2009 af mathon

afstanden mellem to bølgetoppe er λ


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2011 af ibsen1994 (Slettet)

 En stille aften ruller bølgerne ind mod stranden med 6 sekunders mellemrum.

a. Jeg skal bestemme frekvensen.


På badebroen, der er 12 m lang, kan man se, at i samme øjeblik bølgerne når strandkanten, rammer næste bølgetop badebroens yderste kant.

b. Jeg skal finde ud af hvor stor bølgelængden er.

c. Jeg skal finde ud af hvad bølgens hastighed fra broen og ind er.

a og b er der svaret på.. Men hvordan gør man i c? 


Skriv et svar til: fysik lys og lyd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.