Matematik

opgave 4

30. marts 2009 af sasxa (Slettet)

 Nogen der ka svare på opgave 4 her... ved svaret er x=50 men har brug for forklaring

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF08/Eksamen/Opgaver/080514_opgave_stx_081_matA.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2009 af mathon

01∫ (2x/(x2+1)dx = 01∫ (1/(x2+1)(2xdx)

sæt u = x2+1   og dermed 2xdx = du
substituerede grænser:
øvre: 12+1 = 2
nedre: (02+1) = 1

og substituer
01∫ (1/(x2+1)(2xdx) = 12∫ (1/u)du
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Og hvis du mente opgave 5: Se på de to trekanter. De er ensvinklede. Men så er forholdet mellem højderne lig med forholdet mellem grundlinjerne. Højderne 90 0g 30, grundlinjerne 200-x og x.

Løs


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2009 af mathon

Nr. 5
tan(indfaldsvinkel) = tan (udfaldsvinkel)

(30/x) = (90/(200-x))       0<x<200          gang over kors

90x = 30(200-x)                                    divider med 30

3x = 200 - x                                         adder x

4x = 200                                              divider med 4

x = 50


Skriv et svar til: opgave 4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.