Matematik

Lidt hjælp tak?

31. marts 2009 af Mullebab (Slettet)

Stykprisen p på en vare er bestemt ved p(x) = 50, hvor x er antal solgte kg, pr uge (afsætningen), x≥0. De samlede omkostninger C pr. måned er bestemt ved C(x) = 0,02x2 + 100.

a) Bestem en forskrift for omsætningen R
b) Bestemt en forskrift for overskuddet h
c) Indtegn i et koordinat system grafen for h
d) Bestem den afsætning, der giver det største overskud
e) Faktorisér overskudsfunktionen h og bestem i hvilke intervaller, overskuddet er positivt.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2009 af lkjhgf (Slettet)

Omsætningen er pris gange mængde. Overskuddet er omsætningen fratrukket omkostningerne. Det vil angiveligt give et andengradspolynomium som du enten skal finde toppunktet på med toppunktsformlen eller differentiere og sætte lig nul for at finde det største overskud. Internvallet hvor overskuddet er positivt vil blive intervallet mellem andengradspolynomiets to rødder.


Svar #2
31. marts 2009 af Mullebab (Slettet)

Tak,men hjalp mig ikke så mëget (:


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. marts 2009 af lkjhgf (Slettet)

Jeg tror p(x) er opgivet forkert, og det går ikke hvis du vil have yderligere hjælp.


Svar #4
31. marts 2009 af Mullebab (Slettet)

Jeg har skrevet som det står i min opgave, så ved ikke s:


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. marts 2009 af lkjhgf (Slettet)

Men hvis ikke den er det, så er omsætningen R(x) = p(x)x.

h(x) = R(x) - C(x)


Svar #6
31. marts 2009 af Mullebab (Slettet)

Tak tak. :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. marts 2009 af lkjhgf (Slettet)

Du er med?


Svar #8
31. marts 2009 af Mullebab (Slettet)

Ja, men det med omsætningen har jeg lavet. (:


Skriv et svar til: Lidt hjælp tak?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.