Matematik

Trigonometri

31. marts 2009 af allan1174 (Slettet)

Firkanten er 1 * 1 meter . Hypetenusen er 10 meter. Hvordan finder man de 2 kateter ?

Vedhæftet fil: Firkanten.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Med grafregner: Kald højden y og grundlinjen x, begge er >1m. Sammenlign den store trekant og den lille trekant til højre. De er ensvinklede, så forholdet højde/grundlinje er det samme for begge trekanter.

Vi får altså: y/x = 1/(x-1)  <=> y = x/(x-1)    samtidig gælder Pythagoras: x2 + y2 = 102. Indsæt den første i den anden ligning, og brug solve. Jeg får x = 1.118 eller x = 9.938 (x er den ene y den anden)


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.