Matematik

eksponentielt

31. marts 2009 af skatebord (Slettet)

hej jeg har siddet med den her opgave kan ikke finde ud af den.

om en eksponentielt voksende funktion f oplyses det, at f(10) =20 og at fordoblingskonstanten er 5.

bestemt en forskrift for f

løs ligningen f(x)=2500


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2009 af Isomorphician

Du kan evt. finde det andet punkt ud fra fordoblingskonstanten, og bruge formlerne for a og b til at finde dem.

Alternativt kan du bruge formlen for halveringskonstanten til at finde a, og ud fra punktet finde b.


Svar #2
31. marts 2009 af skatebord (Slettet)

det forstår jeg ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2009 af Isomorphician

Du har det første punkt fra opgaven:

(10, 20)

Med en fordoblingskonstant på fem, får du et nyt punkt:

(15, 40).

Med de to punkter kan du så bruge formlerne for a og b (som du med sikkerhed kan finde i din formelsamling).

Hvis du hellere vil finde a vha. formlen for halveringskonstanten kan du opstille følgende ligning:

5 = ln(½)/ln(a), hvor du isolerer a.


Svar #4
31. marts 2009 af skatebord (Slettet)

okay tak, men hvordan fandt du frem til 15 og 40


Svar #5
31. marts 2009 af skatebord (Slettet)

kan det passe at ligningen skal være

y=5,625*1,103x


Skriv et svar til: eksponentielt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.