Matematik

Kan I tjekke dette for mig?

31. marts 2009 af Susaneras (Slettet)

Hej alle sammen. Jeg har problemer med denne slags opgave:

Løs ligningen: -3(x +3)^2=0

Jeg har prøvet at løse den således:

-3(x+3)^2 = 0
-3+3*(-3x)+3
Jeg får resultatet til:

x=-6 og x=6-

Hvis mit resultat ikke er rigtig vil I så være søde at skære det i pap til mig?
Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2009 af dnadan (Slettet)

Det kan gøres lettere end du lige tror.

-3(x +3)^2=0

<=>

(x+3)^2=0

<=>

x+3=0

<=>

x=...


Svar #2
31. marts 2009 af Susaneras (Slettet)

hvad er svaret ? -3?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2009 af Exupery (Slettet)

-3(x+3)^2 =0
 

Vi benytter først kvadratsætning nr. 1:

-3(x^2+9+6x)=0

Vi dividerer så med -3 på begge sider af lighedstegnet:

x^2+6x+9=0

Nu løser vi så bare en normal andengradsligning:

d=6^2-4*1*9=36-36=0 (hvoraf vi ved, at der kun findes en løsning)

x=-6/(2*1)=-3


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2009 af Exupery (Slettet)

Men Dans løsning er den nemmeste. Min mere generel. I dette tilfælde ville vi nok vælge Dans!


Skriv et svar til: Kan I tjekke dette for mig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.