Matematik

Integralet

01. april 2009 af nunu1989 (Slettet)

hej...

Bestem integralet   ∫ (2x - 1) 6 dx.    uden hjælpemidler...


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2009 af Isomorphician

Hint: substitution


Svar #2
01. april 2009 af nunu1989 (Slettet)

Dvs..

∫ (2x - 1 )6 dx.

t = 2x -1

dt / dx = 2

dt= 2dx

dx = 1/2 * dt

osv..


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2009 af Isomorphician

Yes...


Svar #4
01. april 2009 af nunu1989 (Slettet)

ok...

∫ ( t ) 6 *1/ 2 * dt   =   1/ 2 ∫ (2x - 1)6 dt = 1 / 2 * (2x - 1)6


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2010 af helin17 (Slettet)

hejsa:)

sidder med samme opgave nu, men kan ikke forstå hvorfor dt/dx = 2?


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. maj 2010 af mathon

     dt/dx = (2x -1)' = 2

     dt = 2dx


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2010 af helin17 (Slettet)

okay tusind tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. september 2011 af Logisk (Slettet)

jeg forstår det stadig ikke :S

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#8

Vi vælger at substituere funktionen t = 2x - 1, således at

dt/dx = (2x - 1)' = 2  ⇔  dt = 2dx

Vi finder så det ubestemte integral

∫ t6 dt = ∫ t6 2dx

          = 1/2·∫ t6 dx 

          = 1/2·1/7·t7

          = 1/14·t71/14·(2x - 1)7     


Brugbart svar (1)

Svar #10
03. september 2011 af mathon

eller skrevet
                             ∫ (2x - 1) 6 dx
som med

                            2x - 1 = t   og   dx = (1/2)dt
giver

                           ∫ (2x - 1) 6dx = ∫ t 6·(1/2)dt = (1/2)·∫ t 6·dt = (1/2)·(1/7)·t7 + k = (1/14)·(2x - 1)7 + k
 


Brugbart svar (1)

Svar #11
03. september 2011 af Walras

∫(2x-1)6dx=1/2*∫(2x-1)6d(2x-1)=1/2*1/7*(2x-1)7+k=1/14*(2x-1)7+k,

hvor substitutionen er lavet flydende. 


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. marts 2012 af solsky (Slettet)

Jeg forstår ikke, hvorfor du trækker 1/2 ud, når det egentlig er 2, du sætter udenfor integralet?!


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. marts 2012 af mathon

 

               ...hvilket svar stilles spørgsmålet "til"?


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. marts 2012 af solsky (Slettet)

Bare en eller anden, der kan svare på det.

Forstår godt det med to, idet det man differentierer den indre - men hvorfor 1/2 lige pludselig?


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Fordi

dx = (1/2)·2 dx = (1/2) d(2x) = (1/2) d(2x -1)


Brugbart svar (0)

Svar #16
20. marts 2012 af solsky (Slettet)

Jeg sikkert vildt dum, men kan ikke se, hvorfor 1/2 pludselig kommer ind der!

Jeg ville blot have skrevet: 1/7(2x-1)^7 * 2dx


Brugbart svar (0)

Svar #17
20. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Man foretager substitutionen t = 2x-1 , hvorfor dt = 2dx, og dermed er dx = (1/2)dt. Det benyttes så i integralet, som det er vist i detaljer i #10. Man indsætter t i stedet for (2x-1), og (1/2)dt i stedet for dx.


Brugbart svar (0)

Svar #18
07. august 2012 af Gonyali (Slettet)

Hej jeg sidder med den samme opgave, men hvor kommer 1/7 fra? i svar #10


Brugbart svar (0)

Svar #19
07. august 2012 af mathon

                     ∫ t 6dt = (1/7)·t7 + c

    jvf
                     ∫ t ndt = (1/(n+1))·tn+1 + c      n ≠ -1

 

    integrationsprøven:

                    ( (1/(n+1))·tn+1 + c ) '  =  (1/(n+1))·tn+1) ' = 1/(n+1)·(n+1)·tn+1-1 = tn

 


Skriv et svar til: Integralet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.