Matematik

Middeltal/gennemsnit?!!

01. april 2009 af Tenorio (Slettet)

Statistik er ikke min stærke side . Sidder pt.og roder lidt med den her opg :( ...

100 personers højde er målt. Middeltallet er 172,2 cm.  70 er personerne er kvinder. Gennemsnittet af kvindernes højde er 179,2 cm.

..gennemsnittet af mændenes højde skal så udregnes?

hm. Normalt er det jo at sige middeltal = observation (x)*hyppighed h(x) el. frekvens f(x) / det samlede antal af observationer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2009 af 0802oovad (Slettet)

jeg har aldrig haft statistik, er middeltal det samme som gennemsnit? Hvis det er:

((100 * 172,2) - (70 * 179,2)) / 30

= 155,86666 cm (lol, nogle lave mænd) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2009 af kieslich (Slettet)

Du skal egentlig udregne gennemsnittet af kvindernes og mændenes gennemsnit, hvor du altså kender svaret:

(#kvinder*snit(kvinder) + #mænd*snit(mænd))(100) = 172,2

Så ja, du er tæt på med middeltal = obs1*frek1 + obs2*frek2......


Skriv et svar til: Middeltal/gennemsnit?!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.