Matematik

ligningssytem

01. april 2009 af biqqu (Slettet)

Jeg skal bestemme ligningssystemet:

-x+3y=6
2x+y= -5

Lige store koefficienters metode:
Jeg ganger den nederste ligning med 3 for at få den samme y-værdi

-x+3y=6
6x+3y=-15

Trækker den nederste fra den øverste:

-x+3y-(6x+3y)=6-(-15) <=>

-x + 3y - 6x - 3y = 21 <=>

-7x = 21 <=>

-x=21 .. Her kommer jeg lidt i tvivl, da de -7x jo skal divideres med -7 således at fortegnene går ud med hinanden. Så vil 21/-7 = -3 .. er dette så x-værdien, eller er jeg helt galt på den


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2009 af Dynin (Slettet)

#0 den er god nok x=-3


Svar #2
01. april 2009 af biqqu (Slettet)

og så er y=1, da

-x+3y=6 <=>

-(-3)+3y=6 <=>

3+3y-3=6-3 <=>

3y=3

y=1


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2009 af Dynin (Slettet)

#2 jeps


Svar #4
03. april 2009 af biqqu (Slettet)

tak


Skriv et svar til: ligningssytem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.