Matematik

Reducering

01. april 2009 af Pernille-2 (Slettet)

hey jeg vil lige starte med at sige, jeg stinker til reducering !!, så jeg vil høre mig ad om i kan hjælpe mig med at reducer de her to :):

(a-b)2+2b(a-b)

og

(3x-3y)/(x2-2xy+y2)

håber i vil hjælpe mig gutter :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2009 af 0802oovad (Slettet)

(a-b)2+2b(a-b) = a^2 + b^2 - 2ab + 2ab - 2b^2 = a^2 -b^2 !!!


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2009 af 0802oovad (Slettet)

(3x-3y)/(x2-2xy+y2)

= (3(x - y)) / ((x - y)(x -y)) = 3 / (x - y) !!


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. april 2009 af 0802oovad (Slettet)

Du skal lære dine kvadrat sætninger ; )


Svar #4
01. april 2009 af Pernille-2 (Slettet)

jeg vil gerne indrømme jeg er en retard til kvadratsætninger :D, men tusinde tak :D


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.