Matematik

triangel-test?

02. april 2009 af birthe_non (Slettet)

Hejj.

opgaven lyder

Ved hjælp af en såkaldt triangel-test vil vi forsøge at afgøre, om det er muligt at smage forskel på Carlsberg og Tuborg. Denne test er meget brugt ved levnedsmiddel-undersøgelser.
Hver deltager får udleveret tre kodede prøver (her bruges numrene 952, 648 og 371, for at nummeret ikke skal påvirke deltagerne til at vælge en bestemt prøve), hvoraf to er ens og en er forskellig fra de andre (dvs. to glas med Tuborg og ét glas med Carlsberg eller omvendt to glas med Carlsberg og ét glas med Tuborg). Efter at have smagt på prøverne skal hver person udpege den prøve, der er forskellig fra de to andre prøver.

Vi vil beskrive eksperimentet med en binomiel model, idet vi indfører en stokastisk variabel X :
X = antal rigtige svar

og antager, at X er binomialfordelt med antalsparameter n og sandsynligheds-parameter p.
Vi opstiller den hypotese, at der ingen forskel er på Carlsberg og Tuborg, dvs. at sandsynlighedsparameteren p i binomialfordelingen er ?.
Hypotese : p =

Jeg kan ikk besvare hva sandsynlighedsparametret p skal være ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2009 af peter lind

Du har tre mulige valg, hvoraf kun en er rigtig. Hvis du vælger tilfældig, hvor stor er så sandsynligheden for at du vælger den rigtige?


Svar #2
02. april 2009 af birthe_non (Slettet)

p= 1/3 , ?


Svar #3
02. april 2009 af birthe_non (Slettet)

hvad så hvis der var 30 glas tuber og 5 glas carlsberg at vælge i mellem ? er p= 1/3 stadig rigtig?


Svar #4
02. april 2009 af birthe_non (Slettet)

lalalala come on. hehe


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2009 af peter lind

Du blander det sammen. I den enkelte test er der tre muligheder og kun tre muligheder. Der indgår ikke 5 Carlsberg. Testen bliver så gentaget med formodentlig andre forsøgspersoner. Hvis der foretages sådanne n test, vil du have en binomialfordeling med n forsøhg p=1/3


Skriv et svar til: triangel-test?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.