Matematik

find forskiften f som er løsning til f´

03. april 2009 af Ssif (Slettet)

Har fået stillet følgende opgave:

En funktion f er løsning til differentialligningen

dy/dx = 1/x * y + 1,

og grafen for f går gennem punktet P(1,4)

a) Bestem en forskrift for f

Mit gæt er at jeg nok skal bruge formen y(t) = M / 1+ ce-aMt, er ikke helt sikker på hvad her er a og M. Håber nogle kan hjælpe mig.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2009 af 0802oovad (Slettet)

Brug din lommeregner desolve(y´=1/x * y + 1 and y(1)=4,x,y)

y = x * ln(x) + 4x


Skriv et svar til: find forskiften f som er løsning til f´

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.