Matematik

Partiel eller substitution?

20. november 2004 af Bendix (Slettet)
Jeg har lidt problemer med at vurdere, om jeg skal bruge partiel integration eller substitution i disse to integraler:

1/(x*lnx) med grænserne e og 2e

1/(x*(lnx)^3) med grænserne e og e^2

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2004 af frodo (Slettet)

partiel, er nok det letteste.

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2004 af Cas_sen (Slettet)

regn det ud som et bestemt integrale idet du jo har grænseværdierne

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2004 af frodo (Slettet)

#2: ??

Selvfølgelig, men man skal jo lige bestemme stamfunktion før det kan gøres.

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2004 af allan_sim

Jeg ville bruge substitution med t=ln(x)

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2004 af frodo (Slettet)

t= lnx => dt= dx/x, og det kan man ikke bruge til noget som helst!

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. november 2004 af allan_sim

Øh..... Første integral som eksempel:

int (1/(x*ln(x)) dx
= int ((1/x)*(1/ln(x)) dx
= int (1/t) dt

Nye grænser:

e --> ln(e)=1
2e --> ln(2e)=ln(2)+1

Samme fremgangsmåde med nr. 2....

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. november 2004 af frodo (Slettet)

hovsa.. Havde ikke lige bemærket at det var reciprokt!

Svar #8
21. november 2004 af Bendix (Slettet)

Jeg siger tak til allan sim for fidusen!
Den var jo egentlig vældig oplagt...

Skriv et svar til: Partiel eller substitution?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.