Matematik

svær opgave

05. april 2009 af biqqu (Slettet)

Hej, er der nogen der vil skubbe mig igang med følgende opgave: http://peecee.dk/upload/view/163535


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2009 af kieslich (Slettet)

Først sætter du a(x) og O(x) ind i formlen for F(x) = x*a(x) - O(x).

dernæst differentier du F(x) og finder maximum.


Svar #2
05. april 2009 af biqqu (Slettet)

Så den vil hedde: F(x)=x*(-0,008x+1300) - (0,0024*x^2+10^6)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2009 af kieslich (Slettet)

Yep, gang x ind i parentesen og hæv minus parentesen. så bliver det lidt nemmere at differentiere. Må du bruge CAS?


Svar #4
05. april 2009 af biqqu (Slettet)

ja, det må jeg gerne :)


Svar #5
05. april 2009 af biqqu (Slettet)

JEg får nu:

F(x)=-0,008x2 + 1300x - 0,0024x2 - 106 = 2* (-0,008)x2-1 + 1300 - 2*(0,0024)x2-1 - 106 <=>

F'(x)= -0,016x + 1300 - 0,0048x - 106


Svar #6
05. april 2009 af biqqu (Slettet)

Hvis jeg forkorter den endnu mere:

f'(x)=(-0,2008)x -998700


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. april 2009 af kieslich (Slettet)

Du får:

F(x)=-0,008x2 + 1300x - 0,0024x2 - 106 = 2* (-0,008)x2-1 + 1300 - 2*(0,0024)x2-1 - 106 <=>    ⇒

F'(x)= -0,016x + 1300 - 0,0048x  = -0,0208x + 1300     regn lige efter, jeg sidder og tænker andre tanker lige nu.

Løs nu F'(x) = 0, det giver så det antal enheder der skal produceres fr at maksimere profitten


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. april 2009 af kieslich (Slettet)

til #6  106 er en konstant som forsvinder når du differentiere


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. april 2009 af kieslich (Slettet)

Her er en løsning med CAS, men fortsæt endelig med håndkraft, det giver god træning.

Vedhæftet fil:fortjeneste.doc

Skriv et svar til: svær opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.