Studiebolig

Risskov - et godt sted at bo?

05. april 2009 af Friisi (Slettet)

Hej :)

Jeg bor i øjeblikket på sydsjælland, men umiddelbart efter gymnasiet (jeg går i 3.g nu) flytter jeg til Århus, da jeg har tænkt mig at studere her. Jeg har kig på en række ejerlejligheder, men synes generelt ikke man får så meget for pengene i Århus C (35 kvadratmeter koster typisk over en million). For samme pris kan man få en ca. 60 m2 bolig fra 2006 i Risskov. Men jeg kender intet til dette område overhovedet, så er der nogen som kan fortælle hvordan området er? - Er det et godt sted at bo? - Kan man forholdsvis nemt komme til city, eller er der langt til alting? Jeg kommer nok til at benytte mig af cykel og offentlig transport.

På forhånd tak :-)!

(Ps. Jeg overvejer ikke kollegium). 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2009 af Jerslev

#0: Hvad med at leje ungdomsboliger? Du kan finde dem på www.kollegie8000.dk

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg synes Risskov er helt fantastisk! (Overvejer selv at flytte dertil næste år faktisk)

Det ligger tæt på city og bestemt ikke på 'bøhlandet'. Der er en utrolig smuk natur (og der ligger bare nogle af de smukkeste huse!) og så er det jo ud til havet! Fine indkøbsmuligheder, nemt at få transport, stille og roligt, men bestemt ikke kedeligt (: hehe, ja det lyder vældig idyllisk og det er det efter min mening også.


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. april 2009 af Pettson

Hvis alt andet glipper:

Mulighederne for at benytte den kollektive trafik mellem to konkrete adresser kan du danne dig et indtryk af ved hjælp af Rejseplanen.


Svar #4
05. april 2009 af Friisi (Slettet)

#1: Jeg synes generelt de er for små. Desuden har mine forældre tilbudt mig at foretage et såkaldt forældrekøb, hvilket er et tilbud jeg nærmest ikke kan sige "nej" til :)

#2: Det lyder virkelig rart! Jeg har nemlig været meget i tvivl mht. om afstanden til Århus C var for stor; der er 6.5 km. til Domkirken (jf. Krak.dk), hvilket jeg umiddelbart synes lyder af ret meget. Omvendt er der måske andre studerende, der bor endnu længere ude? MIn uddannelsesinstitution, som ligger i Århus N, er der kun 3 km. til (jf. Krak), hvilket man jo nemt kan klare på cykel. Endvidere ligger der en togstation ca. 400 meter fra den bolig jeg overvejer, hvorfra der går toge til Århus H hver halve time (rejsen tager 10 min.)... Så det gør det selvfølgelig lidt mere overkommeligt. Jeg er bare i tvivl om hvad man bør prioritere: Midt i city, men få kvadratmeter, eller længere væk, med flere kvadratmeter? 

#3: Tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. april 2009 af yoggianna (Slettet)

 min erfaring er at det er bedre at flytte ind ti City nu hvor du kommer udefra. Hvis man bor "helt" ude i Risskov kan man hurtig isolere sig fra alt andet. Jeg er slev tilflytter og bor i Århus C, det er dejligt at alt ligger lige ude for hovede døren. Desuden bor de fleste studerne inde i City.  MEN der er også nogen der bor ude i yderkanten men der er vidst mest par eller godt etablerde mennesker


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. april 2009 af NuclearWarhead (Slettet)

Hah, der er mange steder der er værre end Risskov. Busforbindelserne til Risskov er fx ganske gode, hvorimod det er noget mere træls hvis man bor ude på fx Skjoldhøj.

Besides, hvilke studerende har råd til direkte at flytte til de prestigiøse boliger i centrum medmindre man er født med en guldske i røven eller bruger mere tid på at arbejde end at studere?


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. april 2009 af hulabulala (Slettet)

#4  Om man vælger at bo midt i city, men få kvadratmeter, eller længere væk, med flere kvadratmeter er vel hel op til hvad man sætter højst. Vil man have kort til alting er det jo City man skal vælge - Kan man derimod godt tænke sig at have plads til lidt luksus i lejligheden er det Risskov.

Jeg bor selv i Århus fortaden Viby, og de 5 kilometer jeg har ind til centrum har aldrig været et problem, og da slet ikke for mit netværk som #5 var inde på... 

Du behøver altså hverken at være godt etableret eller have parforhold for at bo i Risskov ;)

Og måske skulle du også overveje at det er flere fremtidsmuligheder i den i Risskov? - Man bliver lynhurtig træt at en lille lejlighed, hvor der knap nok er plads til et spisebord og man ikke har et soveværelse. Desuden vil det en stor fordel at have 60 kvm når man har venner på besøg - og folk der er sku ikke så bange for at køre 6 kilometer ud af byen, tsk tsk.

Og hvis du vælger en i centrum skal du vel alligevel op på din cykel/med bussen for at komme til Århus N?? 


Skriv et svar til: Risskov - et godt sted at bo?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.